BinnensteBuiten_Elma van der Salm
Elma fotoshoot 2-36

SoulCollage
In 2013 werd ik als één van de eersten in Nederland getraind tot officieel SoulCollage® Facilitator. Hiermee verkreeg ik het recht workshops te geven en het merk SoulCollage® te voeren.

Wat mij bijzonder aanspreekt in deze methode, is de unieke combinatie van eenvoud en persoonlijke diepgang. Eenvoud, omdat je als deelnemer geen enkele kunstzinnige kwaliteit hoeft te bezitten om iets heel bijzonders te maken. En diepgang, omdat een door jou samengestelde collage je altijd meer zal vertellen over wat jou nu echt raakt en bezighoudt, dan welke andere inspiratiekaart ook.

BinnensteBuiten Methode©
Mensen hebben echter niet alleen behoefte aan expressie van hun persoonlijke innerlijke wereld, maar functioneren ook in een sociale samenhang. En ook daar heeft de inzet van verbeeldingskracht een toegevoegde waarde. Om die reden heb ik de BinnensteBuiten Methode© ontwikkeld. Een methode waarin mijn kennis en ervaring op het gebied van imaginatie, geleide visualisatie, coaching en creativiteit samenkomen in een krachtige tool voor persoonlijke gedragsverandering met relatie naar de sociale omgeving.

De methode als geheel en onderdelen eruit gebruik ik in de sessies binnen mijn praktijk als psychosociaal therapeut en levenscoach. Het werken met verbeeldingskracht verrast mij en mijn cliënten iedere keer opnieuw. Door de onverwachte wendingen die de menselijke geest neemt wanneer zij zich mag uitdrukken in beelden in plaats van in woorden. Als er verbeeld mag worden wat niet gezien mocht worden. En op nog vele andere manieren.

Ik verwelkom je graag in mijn Huiskameratelier om jouw innerlijke wereld te verbeelden en je eigen wijsheid te laten spreken.

Elma van der Salm