BinnensteBuiten SoulCollage Eindhoven _In het kort
#_LOCATIONMAP

Datum/Tijd
Datum - 18/09/2019
19:00 - 22:00


Wat is SoulCollage®?
SoulCollage® is een intuïtieve en creatieve manier om jezelf te uiten door middel van het maken van persoonlijke inspiratiekaarten.

Een SoulCollage is een kaart van een bepaald formaat, waarop je met afbeeldingen uit tijdschriften of van internet zichtbaar maakt wat er van binnen bij je leeft. Je doet dit zonder vooropgezet plan en laat de collage als het ware intuïtief ontstaan. De collage geeft zo uitdrukking aan een -soms verborgen, soms heel bekend- aspect van jouw persoon.

Wat kan ik met mijn SoulCollage?
Door via de SoulCollage het gesprek aan te gaan met zo’n specifiek en tot dan onbewust aspect, kun je veel over jezelf te weten komen. Het werken met beelden en afbeeldingen activeert namelijk andere delen van je brein, waardoor je een veel zuiverdere en echtere feedback uit jezelf krijgt dan wanneer je alleen nadenkt over jezelf of over situaties waarmee je worstelt. Je kunt de kaarten dan ook gebruiken voor het onderzoeken van allerlei persoonlijke onderwerpen. De kaarten helpen om rust te krijgen over iets, om beslissingen te nemen met je hart, of om zaken aan je naasten uit te leggen waar je moeilijk woorden voor kunt vinden.

Dit proces van stem geven aan je collage, vindt plaats volgens een aantal vaste stappen. Het kan je helpen woorden te vinden voor dingen die normaal niet zo makkelijk te zeggen zijn of die je gewoon niet ziet als je er alleen over nadenkt. Het veilige is, dat je jouw collages puur voor jezelf maakt en voor niemand anders. Het is als een dagboek met plaatjes, dat je helpt jezelf authentiek en krachtig uit te drukken, waardoor je tot verrassende en indrukwekkende inzichten kunt komen.

Wat leer je in de workshop?
Je leert de oorsprong en de basisprincipes van SoulCollage®-proces;

Je leert jezelf in de juiste houding en toestand te brengen die helpt bij het maken van een SoulCollage®;

Je leert welke afbeeldingen geschikt zijn en hoe je daaraan komt;
Je leert afbeeldingen vinden, sorteren en verwerken;
Je leert het verschil herkennen tussen een “gewone” collage en

een SoulCollage®;
Je leert hoe je naar je SoulCollage kunt kijken;
Je leert je SoulCollage lezen en deze een stem geven;
Je leert situaties en onderwerpen waarbij je SoulCollage kunt inzetten.

Is het moeilijk en moet je er heel creatief voor zijn?
SoulCollage is geen moeilijk, maar wel een bijzonder proces dat enige begeleiding vraagt voordat je tot een goed resultaat kunt komen. Je hoeft niet bijzonder creatief te zijn of over bijzondere vaardigheden te beschikken. Het enige wat nodig is, is een open en nieuwsgierige houding om te ontdekken wat SoulCollage voor jou kan betekenen.

Reacties:

“Goh, ik had nooit gedacht dat ik dat ook zou kunnen!”

“Ik ben normaal niet zo van het knippen en plakken, maar dit is echt leuk!”

“Toen ik mijn kaart liet spreken, kwamen er bijna geen woorden, maar ik voelde van binnen precies wat de betekenis was. Heel bijzonder. Het raakte me diep.”

“Wat is dit gaaf! En zo leuk om te doen. Ik heb er veel aan gehad.”

Wat kost het en hoe meld ik me aan?
Investering: € 40,- per persoon vooraf te voldoen na ontvangst van de factuur, inclusief btw, alle materialen, koffie/thee en versnaperingen.

 

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.